info@osterlenbryggarna.se | 0417-13500

Söta viner

Sött vin finns i alla färger och stilar, som stilla vin eller med bubblor. Man gör söta viner på lite olika sätt men för alla gäller koncentration av fruktsötma.

Man använder sent skördade druvor som innehåller mycket fruktsocker. använder en frysning metod, då fryser man vattnet i druvan men inte extraktet. Torkning av druvor innebär också att vattnet reduceras.

Starkviner blir också söta, men där är det tillsättandet av vinsprit som gör att jäsningen avstannar och ger därmed ett restsocker i vinet.

Det givna är att dessa viner äts till desserter eller frukt, då dess sötma allt som oftast gifter sig utmärkt med sötman i desserten.

Söta viner

Sött vin finns i alla färger och stilar, som stilla vin eller med bubblor. Man gör söta viner på lite olika sätt men för alla gäller koncentration av fruktsötma.

Man använder sent skördade druvor som innehåller mycket fruktsocker. använder en frysning metod, då fryser man vattnet i druvan men inte extraktet. Torkning av druvor innebär också att vattnet reduceras.

Starkviner blir också söta, men där är det tillsättandet av vinsprit som gör att jäsningen avstannar och ger därmed ett restsocker i vinet.

Det givna är att dessa viner äts till desserter eller frukt, då dess sötma allt som oftast gifter sig utmärkt med sötman i desserten.

Visar alla 8 resultat