Ysta 1996 Jubileums Ale 6,0%

 

1996 bryggdes Ysta Färsköl för första gången på bryggeriet i Ystad. För att fira dessa 20 år har vi nu tagit fram en jubileumsöl, en blend av ale och lager. En smakrik öl med amerikansk och tysk humle.

 

Ölet är tillägnat Kenth Persson, grundare av ÖsterlenBryggarna och Ysta Färsköl. Kenth tog fram detta recept och satte alltid kvalitet och råvaror i första rum för att få fram den bästa ölen.

 

Det vill vi föra vidare!

 

 

Österlenpilsner 5,0%

 

Österlenpilsner är ett vackert guldglänsande helmaltsöl med en välbalanserad beska skapat av två olika sorter humle.

 

Detta har vi tagit fram som en påminnelse om ett riktigt gott öl och ett gediget hantverk.

 

Pilsner kommer ursprungligen från staden Plzen i Böhmen, Tjeckien. Där bryggdes ölsorten första gången den 5 oktober 1842. Pilsner är den vanligaste ölsorten i Tyskland där den heter Pilsener eller bara Pils. Ölsorten är ursprunget till alla moderna ljusa lageröl.

Erasmus Dry Tonic

 

 

 

Den har smak av grapefrukt, blodapelsin och bergamott; och när man blandar den till en Gin & Tonic så lyfts Gin:ens smaker lyfts upp av den lite bittra grapefrukten till en ljuvlig GT. En perfekt tonic till G Gin. 

– http://spritfabriken.com/product/erasmus-dry-tonic-water/

 

 

Skånsk Äppelbrand Doublewood 42,1%

 

Doublewood är äppelbrandy lagrad på franska ekfat men primärt på sherryfat (oloroso) under 4 år. Den har en högre komplexitet än First batch och med en söt smak av sherryn. Bra balans mellan äpplena från Österlen och fatintensiteten gör denna äppelbrandy till en elegant och karaktärsfull njutning som passar perfekt till avec bordet.

http://spritfabriken.com/produkter/

 

 

 

G- Ekologisk Gin 46,2%

 

G' – Gin har massor av smak och arom som utmanar de allra bästa i sin kategori. Den är elegant, sammetslen och uppfriskande. Den fungerar bra med ett brett utbud av drinkar men jag skulle förmodligen dricka den som den är. Den är mindre torr än den typiska London gin men har en smakprofil som ingen annan med blommiga och fruktiga toner och enbär. Om du bara har en gin på hyllan, bör detta vara en mäktig utmanare till platsen.

http://spritfabriken.com/produkter/

 

What would Black Jesus do? 7,5% BRAW

 

All öl från Nörrebros BRAW-serie är bryggda med 100% ekologiska ingredienser av finaste kvalitet.

Märk väl att samtliga brygg är experiment och tappas endast upp i tillfälliga upplagor. Skål!

 

Bryggd med chokladmalt och svart malt, vilket ger den mörka färgen och lite rostade doften. Humleprofilen består av hallertau blanc, simcoe och kaskad som torrhoppning.

 

 

 

 

It’s Getting Weird 4,0% BRAW

 

All öl från Nörrebros BRAW-serie är bryggda med 100% ekologiska ingredienser av finaste kvalitet.

Märk väl att samtliga brygg är experiment och tappas endast upp i tillfälliga upplagor. Skål!

 

Kettle sour bryggt i samarbete med Gamma Brewing. Frisk och krispig med en välbalanserad syrlighet. Gurka och mynta tillfört under kokning och limejuice under fermenteringen.  

 

 

Stuykman Witbier 5,0% Ekologisk

 

 

Stuykman Witbier är en traditionell belgisk veteöl, bryggs på organisk pilsner malt och vetemalt. En uppfriskande, sötma fylld och lätt syrlig med kryddig korianderfrö och apelsinskal.

Stuykman Witbier är en perfekt aperitif och törstslukare men passar även underbart till sallader, fisk och skaldjur.

 

The Good 5,0% Ekologisk

 

 

The Good är en  lättdrycken Pale Ale upp till  5% med måttlig bitterhet.
Malt strukturen är enkel och ger plats för en ny humle profil med massor av citrus smak.

 

 

The Bad 9,0% Ekologisk

 

THE BAD är en belgisk trippel på 9,0%. Det används en belgiska ale jäst, aom ger ölet en distinkt Belgisk arom. I smaken är det en intensiv sötma med fruktiga toner.

 

 

The Evil 10,0% Ekologisk

 

Det är full fart på malt profil som använder nio olika sorters malt, inklusive två slags rostade malt som färger öl är djupt svart och rökt malt ger en antydan av rök i smaken. Det läggs för mycket Muscovadoråsocker vilket gör det lätt lakrits sötma och natur. Jag har använt fyra olika humle som ger ölet en hög bitterhet och bra mängd humlearom.

 

 

 

 

Äppelmust Öspab

 

Specialsortimentet. En serie av äppelmust som endast finns på utvalda försäljningsställen. Lite mer påkostade förpackningar men samma goda innehåll!